VODICE

 

Vodice er et populært reisemål, ca 60 km nord for flyplassen i Split og er en av de største turistdestinasjonene langs Adriaterhavet. Byen er kjent for sin avslappende atmosfære og for å være det stedet med flest restauranter i hele Kroatia. Det bor ca 10000 mennesker her. Her finner du også flotte strender, vakre naturområder, kultur, historie, butikker, matmarkeder, kafeer, buer med turistting og gemyttlige restauranter. Slentre langs de smale gatene i den gamle bydelen fra 1600 tallet, hvor en fortsatt finner deler av den originale brosteinen. Ta en stopp på en av de mange vinstuer, rusle opp det gamle forsvarstårnet, betrakte de gamle velholdte husene med de røde teglsteinstakene, og ta imot smil fra de lokale og kanskje slå av en prat..

 

Midtpunktet i byen finner du i den gamle havnen ved den store minnesøylen over falne fra andre verdenskrig. Her møtes du av et myldrende folkeliv! Små, trivelige fortaus serveringer, dalmatiske vinkjellere, pizzarestauranter, isbarer og musikkbarer i skjønn forening.  I havna ligger båter i alle størrelser fra små robåter til store luksus yacther. Seilbåter i alle størrelser kommer inn hver kveld samtidig som solen farger himmelen pudderrød. 

 

Naturen er storslagen i hele Kroatia fra høye fjell til lave åser, krystallklart vann, eviggrønne pinjeskoger og en skjærgård med mer enn tusen øyer og skjær.. Utfluktsbåter går hver dag fra havnen til øyene og til nasjonalparkene Kornati med sine 89 øyer og Krka med sine flotte fosser i urørt natur. Vannet i Kroatia regnes som det reneste i Europa og innbyr til mange og svalende dukkerter og svømmeturer.  I Vodice soler du deg på fine rullesteinstrender. FLRs ‘ferieleilighet ligger 5 min fra den mest populære, Hangar "hvor en kan leie solsenger, parasoller, spise, drikke og alt annet som en ønsker av strandliv. FLRs medlemmer har tilgang til det flotte bassengområdet på hotel Olympia som også kan friste med stor SPA avdeling.

 

Liker du aktiv ferie kan Vodice friste med 350 km med sykkelvei. Sykler kan leies over hele byen. Du kan også seile, dykke, padle kajakk, vindsurfe og ikke minst spasere rundt i denne vakre byen eller kanskje også ta en tur til nabobyene Srima eller Tribunj.  To relativt småplasser hvor livet går litt saktere enn i livlige Vodice. Ett alternativ til å gå/sykle kan være å ta det lille turisttoget til sentrum eller til de to små nabobyene

 

En ferie i Kroatia er rimeligere enn i de fleste andre land i Europa. Her kan du unne deg det lille ekstra uten å tømme reisekassen. Med Vodices mangfold av restauranter vil du helt sikker finne noe som faller i smak. En lunsj koster fra ca. kr 50.-, en 2 retters middag fra kr 150 inkluderende drikke og en øl fra kr 15.-

 

Nærmeste større by for Vodice er Sibenik som ligger 12 km fra stedet. Gamlebyen i Sibenik, vernet av UNECO, er verd ett besøk. Her finnes alt fra gamle velstelte bygginger fra Venetiansk tid til moderne kjøpesenter. Katedralen Her kan du handle alt du måtte ønske deg, ofte til priser som er lavere enn hjemme. Sibenik er sammen med Dubrovnik offisielle "Games of Throne" byer dvs deler av serien er tatt opp der. 

 

Den lokal valuta heter Kuna (HRK) som er låst til Euro, dvs kursen varierer i takt med denne.  Du finne minibanker over alt i hele Vodice.

 

Vodice er ett godt sted å feriere, ett sted hvor du føler deg velkommen og du vil trives! Statistikken vår viser at har du først besøkt Vodice og FLRs leilighet en gang, kommer du tilbake! Bare prøv du også!

 

God ferie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 km med sykkelveier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÆRET i Vodice

 

Temperaturene i gjennomsnitt pr år fra Yrs målestasjonen i Split: I følge de lokale i Vodice ligger temperaturen litt over dette i Vodice siden stedet ligger i en såkalt «værlomme».

 

 

Dag

Natt

Januar 

10

6

Februar

11

5

Mars

14

8

April

18

11

Mai

24

16

Juni

27

19

Juli

29

21

August

30

22

September

24

18

Oktober

20

14

November

14

9

Desember

9

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FLRs ferieleilighet er en takleilighet i 3.etasje i ett hus med 5 leiligheter. Størrelse er 70 kvm,

 

Antall soverom er 2 med totalt 6 sengeplasser.  En dobbel og en enkeltseng pr rom. Godt utstyrt med sengetøy og håndklær. Godt med skap plass. Reiseseng til barn tilgjengelig. Myggnetting for vinduer. Sengetøy ligger på sengene ved ankomst. Godt med håndklær ,

 

Stue med sofa, bord, Tv, dvd spiller, spiseplass til seks. Åpent kjøkkenløsning mye skap. Kjøleskap med fryser, mikrobølgeovn, kaffetrakter, brødrister, tekoker, kokeplate og oppvaskmaskin. Godt med glass, kopper og kar og bestikk av alle typer. Elektrisk grill.

 

Bad med dusjkabinett, vaskemaskin og hårføner.

 

Veranda med bord og stoler til 8.  Stor parasoll, to solstoler. Morgensol og utsikt mot nyere del av byen. Parkeringsplass til en bil.Vask av leiligheten ved avreise er inkludert i leieprisen.

 

Avstander:

 

Strand 300 m, basseng 200 m, sentrum 1000 m, supermarked 150 m, lege og apotek 500 m

 

Sibenik 12km, Zadar 60 km, Split 70 km

 

Flyplass Split 60 km.

 

Mer informasjon om stedet og leilighet sendes deg etter bekreftet booking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

Tidlig morgen og gatene rengjøres .